Mézes köleskeksz

Mézes köleskeksz

Nyomtatás

Hozzávalók: 

10 evőkanál köles
5 evőkanál kölesliszt
5 evőkanál tápiókaliszt
1 evőkanál utifűmaghéj
2 egész tojás
4 evőkanál barnacukor
5 dkg olvasztott vaj (helyettesítheted kókuszzsírral)
4 evőkanál méz
1/2 csomag gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
 

A kölest főzd puhára és szűrd le. Tedd egy tálba és add hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverd össze, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezz egy evőkanálnyi adagokat egymástól bő távolságra. 220 fokos sütőben, 20 percig sütsd aranybarnára. Ha elkészült várd meg teljesen kihűl és utána tedd tányérra. Zárható dobozban egy hétig eláll. Haladók olvasztott étcsokiba is márthatják a sütik egyik felét és ha megdermedt a csoki rajta, isteni finom gluténmentes sütit kapunk!

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

 

Címkék: , , ,