Mandarinos pohárdesszert

Mandarinos pohárdesszert

Nyomtatás

Hozzávalók: 

2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
6-7 szem mandarin
200 g gluténmentes babapiskóta 
 

A babapiskótákat tördeljük kisebb darabokra és tegyük egy nagyobb tálba. A mandarinokat pucoljuk meg, szedjük gerezdekre és tegyük konyhai aprítógépbe vagy turmixgépbe. Öntsünk hozzá 1 dl vizet és pürésítsük le a gyümölcsöt. Néhány gerezdet tegyünk félre dekorációnak a desszert tetejére. A gyümölcspürét ha szükséges öntsük át egy szitán, hogy esetlegesen a magok ne kerüljenek a gyümölcsös pürébe/lébe. A leszűrt mandarinlevet vagy pürét öntsük a babapiskótára és alaposan keverjük össze vele, hogy egyenletesen beigya a gyümölcslevet. Ezután kisebb poharakba vagy tálkákba szedjünk a mandarinos babapiskótamorzsából és kanállal kissé nyomkodjuk bele. A vaníliás pudingot a 3 evőkanál cukorral és a fél liter tejjel főzzük fel és ha kissé kihűlt, de még nem szilárdult meg, öntsünk mindegyik poharunkba, a babapiskóta réteg tetejére 2 cm vastagnyi pudingot. Tegyük a hűtőbe kicsit lehűlni, közben verjük fel a tejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és a két evőkanál porcukorral. Ezt tegyük a pudingréteg tetejére, úgy elosztva, hogy mindegyik pohárdesszert tetejére egyenlően jusson. A tetejét mandarin gerezdekkel díszitsük. Hűtőben tárolva 1-2 napig eláll. Hacsak nem fogy el addig! :-))

 

Címkék: ,