Fahéjas-almás pohárkrém

Fahéjas-almás pohárkrém

Nyomtatás

Hozzávalók: 

5 szem alma
6 evőkanál barnacukor
3 teáskanál őrölt fahéj
1,5 dl víz
10 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
20 dkg gluténmentes édes keksz (mi ezt használtuk: gullón, Maria keksz)
10 dkg darált dió

 

Az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra. Ezután tedd az almadarabokat egy lábasba, adj hozzá 1,5 dl vizet és szórj rá 6 evőkanál barnacukrot. Az egészet forrald át egyszer alaposan, annyira, hogy a cukor elolvadjon, de az alma még kissé ropogós maradjon. Ezután tedd hűtőbe és hűtsd le szobahőmérsékletűre. A mascarponéból, porcukorból és a habtejszínből gépi habverővel keverj sűrű krémet. Közben a kekszet törd apró darabokra kézzel. Ha géppel csinálod túlságsan morzsás lesz ezért nem javasoljuk. Végül végy egy kis tálkát vagy üveget, poharat, bármit amiből szívesen kikanalazod majd a desszertet. Legalulra szórj tört kekszet, aztán néhány kanálnyit a szirupos almából, szórj rá darált diót és kanalazz bőven a mascarponés krémből a tetejére. A krémre újra jön egy kis keksz, alma és végezetül darált dió. Hűtőben napokig eltartható, persze csak ha jól elrejted! :-)

Az elkészítését megnézheted videón is itt!!

 

 

Címkék: ,