Fahéjas-almás pohárkrém

    Fahéjas-almás pohárkrém

    Hozzávalók: 

    5 szem alma
    6 evőkanál barnacukor
    3 teáskanál őrölt fahéj
    1,5 dl víz
    10 dkg mascarpone
    2 dl habtejszín
    4 evőkanál porcukor
    20 dkg gluténmentes édes keksz (mi ezt használtuk: gullón, Maria keksz)
    10 dkg darált dió

     

    Az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra. Ezután tedd az almadarabokat egy lábasba, adj hozzá 1,5 dl vizet és szórj rá 6 evőkanál barnacukrot. Az egészet forrald át egyszer alaposan, annyira, hogy a cukor elolvadjon, de az alma még kissé ropogós maradjon. Ezután tedd hűtőbe és hűtsd le szobahőmérsékletűre. A mascarponéból, porcukorból és a habtejszínből gépi habverővel keverj sűrű krémet. Közben a kekszet törd apró darabokra kézzel. Ha géppel csinálod túlságsan morzsás lesz ezért nem javasoljuk. Végül végy egy kis tálkát vagy üveget, poharat, bármit amiből szívesen kikanalazod majd a desszertet. Legalulra szórj tört kekszet, aztán néhány kanálnyit a szirupos almából, szórj rá darált diót és kanalazz bőven a mascarponés krémből a tetejére. A krémre újra jön egy kis keksz, alma és végezetül darált dió. Hűtőben napokig eltartható, persze csak ha jól elrejted! :-)

    Az elkészítését megnézheted videón is itt!!

     

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube