Hozzávalók:
A tésztához:
10 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
10 evőkanál rizsliszt
5 evőkanál zöldbanánliszt
8 tojás
20 dkg vaj
3 teáskanál utifűmaghéj
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
20dkg étcsokoládé
A krémhez:
20 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
2 dl habtejszín
5 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé + egy tábla ét tortabevonó
Az egyik tábla étcsokit gőz felett felolvasztom és ha már langyosra hűlt, hozzádom a porcukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Alaposan összekeverem, majd egyesével hozzáadom a tojássárgákat. Ezt ezután gépi habverővel habosra keverem. A fehérjéből a kristálycukorral kemény habot verek. A liszteket a sütőporral összekeverem, majd hozzászitálom a csokis krémhez és lassan összekeverem. Ezután hozzáadagolom a cukros tojásfehérjehabot is. A masszát kivajazott, rizsliszttel kilisztezett tortaformába öntöm és 150 fokon, 60-70 percig sütöm.
A krémhez szintén gőz felett felolvasztom a másik tábla étcsokit és félreteszem kihűlni. Egy külön tálban habosra keverem a vajat a porcukorral ehhez keverem a mascarponét majd az olvasztott csokit. A habtejszínt kemény habbá verem egy külön edényben és ha elkészült, apránként a csokis krémhez keverem, hogy fellazítsa a krémet. Nem szükséges az összes tejszínhabot hozzáadni a krémhez, éppen annyit csak, hogy picit lazítsunk a krémen.
A kihűlt torta tésztát középen kettészelem és hagyom teljesen kihűlni. Ezután megtöltöm a krémmel és körbe is vonom vékonyan vele a tortát. Ezután tortabevonót olvasztok és ezzek leöntöm/bevonom az egészet. Ezután mehet a hűtőbe 1-2 órára. Ha éppen lehet kapni, akkor friss eperrel tálald.