Gluténmentes répatorta

Gluténmentes répatorta

Nyomtatás

Hozzávalók:
7 dkg rizsliszt
7 dkg kukoricaliszt
10 dkg darált dió
25 dkg cukor
3 tojás
1,5 dl olívaolaj
3 sárgarépa apróra reszelve
4 tk. fahéj
1 kiskanál szódabikarbóna
csipet só
A mázhoz:
10 dkg mascarpone
9 dkg porcukor
1,2 dl tejszín
1 ek. citromlé

A liszteket keverjük össze a fahéjjal, a csipet sóval és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, a diót és a reszelt sárgarépát. Kivajazott és kilisztezett sütőformában 180 C-on, 50 percig sütjük. A máz hozzávalóit simára keverem és a kihűlt torta tetejére öntöm, vagy bevonom vele.

A sütemény elkészítését megnézheted itt videón is!

Címkék: , ,