Karácsonyi sütemény

Karácsonyi sütemény

Nyomtatás

Hozzávalók: 

10 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
8 evőkanál zöldbanán liszt
8 evőkanál porcukor
4 evőkanál rizsliszt
4 evőkanál tápiókakeményítő
3 teáskanál utifűmaghéj
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás+1 sárgája
12 dkg vaj (ezt helyettesítheted kókuszzsírral is)
1 dl tej (de helyettesítheted kókusztejszínnel is)
10 dkg fehér csokoládé
gluténmentes díszítő és szórócukrok

Az összes lisztfélét, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze egy nagyobb tálban. Adjuk hozzá a tojást és a tojás sárgáját, a vajat és a tejet. Alaposan dolgozzuk össze kézzel vagy gépi keverővel. Ha elkészült az egész tésztát tegyük fél órára hűtőbe. Ezután szórj rizslisztet egy deszkára és nyújtsd ki a tésztát kb 3 mm vastagságúra. Közepes pogácsa szaggatóval vágj belőle karikákat majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokos sütőben, sütsd 15 percig. Rácson vagy a tepsin hagyd őket kihűlni. Közben gőz fölött olvaszd fel a fehér csokit és a sütik egyik felét mártsd bele, helyezd őket vissza a sütőpapírra megdermedni, azonban a szórócukorkákat még azelőtt szórd rá, mielőtt teljesen megdermedne a csokimáz. Mi a díszítéshez Dr. Oetker díszítő vagy szórócukorkákat használtunk. Általában ezeket rizslisztből készítik, és a csomagolásra nincs ráírva, hogy glutént tartalmazhat. Azért mindig olvasd el az összetevőket, mert változhatnak. Ha biztosra akarsz menni használj marcipánt vagy színes fondant. Ezek a fehér csokit is helyettesíthetik és amellett hogy így teljesen laktóz és tejmentessé teszed a sütit, kitűnően dekorálhatóak.

 

Címkék: , , ,