Gluténmentes citromos-levendulás keksz

Gluténmentes citromos-levendulás keksz

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 egész tojás
2 tojás sárgája
10 evőkanál kölesliszt 
10 evőkanál  rizsliszt
4 evőkanál zöldbanán liszt
2 evőkanál utifűmaghéj
1 egész citrom reszelt héja
1 egész citrom leve
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál porcukor
15 dkg vaj, de ha laktózmentesen akarod elkészíteni, akkor használhatsz kókuszzsírt is
1 dl víz
4 evőkanál szárított vagy friss levendula virágzat, de ha nincs otthon, helyettesítheted 4 csepp levendula olajjal is

Az összes hozzávalót tegyük egy nagy tálba és kézzel vagy géppel alaposan dolgozzuk össze. Ha elkészült, fél órára tegyük hűtőbe. Ha a hűtőből kivettük, azonnal lássunk hozzá a tészta a nyújtásának. Először kézzel kicsit dolgozzuk újra össze, majd rizsliszttel megszórt felületen, a tésztát is enyhén megszórva rizsliszttel nyújtsuk fél cm vastagságúra. Tetszőleges sütőformákkal szaggassunk belőle formákat egy szilikonos sütőpapírra. 180 fokon, 15 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hihűlni, mielőtt nekilátnánk. Dobozban is eltehetjük, napokig puha marad. Az elkészítését megtalálod itt gyorsvideón is!

Egyébként ajándékba sem utolsó ötlet egy kis díszcsomagolásban, az illata pedig mennyei! Már ezért megéri sütni ilyet!

 

Címkék: , , ,