Gluténmentes áfonyás pite

Gluténmentes áfonyás pite

Nyomtatás

Hozzávalók:
3 egész tojás
6 evőkanál rizsliszt
4 evőkanál kölesliszt 
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál utifűmaghéj
1 egész citrom reszelt héja
8 evőkanál cukor
1,5 habtejszín vagy növényi habtejszín
vaj vagy kókuszzsír a forma kikenéséhez
és 5-6 marék friss áfonya

A tojásokat keverjük össze a cukorral, és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a rizslisztet és a köleslisztet valamint a sütőport és az utifűmaghéjat. Reszeld bele a citrom héját és add hozzá a habtejszínt. Tejfehérje mentesen és laktózmentesen úgy készítheted el, hogy növényi habtejszínt adsz hozzá (ehhez a legjobb tippünk az alábbi termék, mert ez nemcsak laktóz hanem teljes egészében tejfehérje mentes is: Meggle, Patisserie Decor with vegetable fat és tényleg igazi habbá lehet verni, de használhatsz bármilyen rizstejszínt vagy kókusztejszínt is). Az egészet habverővel verd keményebb habbá és keverj bele 3-4 marék friss áfonyát. Kivajazott vagy kókuszzsírral kikent sütőformába kanalazd bele a masszát és a tetejét szórd meg jó sok áfonyával. 150 fokon, 1 óráig sütsd. Ha teljesen kihűlt szórd meg egy kicsit a tetejét porcukorral. Az elkészítését megtalálod itt gyorsvideón is!

Mivel lágy a tészta (ezért marad finom puha másnap is!) tényleg csak akkor szeleteld ha már kihűlt! Ez igazából egy nagyon finom rakás áfonya, némi pitével! :-) :-) Gyömölcsimádók hajrá!

 

Címkék: , , ,