Gluténmentes tabbouleh

Gluténmentes tabbouleh

Nyomtatás

Hozzávalók:
13 evőkanál félig főtt barna rizs 
8 evőkanál főtt világos quinoa
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 egész citrom leve
3 db paradicsom
1/2 kígyóuborka
5-6 szál újhagyma
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 kisebb csokor friss menta
1 kávéskanálnyi só

 A csokor petrezselymet és a mentát apróra vágom és egy nagy tálba teszem. A paradicsomokat apró kockákra vágom és hozzáadom a petrezselyemhez. A fél kígyóuborkát hosszában felvágom, és kivágom belőle a magrészt. Majd ezt is szintén apró kockákra darabolom. Az újhagymákat pici karikákra vágom és a tálba teszem a többi zöldséggel. A félig főtt barna rizst egy konyhai aprógépbe kanalazom és apróra darálom,kb olyan nagyságúra, mintha kuszkusz lenne. (Gyakorlatilag a kuszkuszt (búzatöret) helyettesítjük barnarizstörettel, illetve quinoával. Ám ezeket ebben az esetben elő kell főzni, mert csupán a forró vizes áztatással nem puhulnak meg kellőképpen. ) A zöldségekhez adjuk ezután a barnarizstöretet és 8 evőkanál főtt quinoát. Egy külön kis tálba mérjünk ki 6 evőkanál extra szűz olívaolajat, majd facsarjunk bele 2 egész citromnak a levét. Keverjünk hozzá egy kávéskanálnyi sót, alaposan keverjük össze majd öntsük rá a zöldséges keverékhez. Az egészet jól keverjük össze és tegyük hűtőbe. Kifejezetten nyáron isteni hűsítő és könnyű vacsora, de nyugodtan dobozolj magadnak másnap ebédre is. Az elkészítését gyorsvideón is megnézheted itt: https://www.youtube.com/watch?v=5MigWBNweio

Címkék: , , , ,