Citrusos meleg saláta garnélával

Citrusos meleg saláta garnélával

Nyomtatás

Hozzávalók:
10 dkg garnéla
1/2 vérnarancs vagy piros grapefruit
0,5 dl gluténmentes szójaszósz
1 ek. fenyőmag
2 marék madárbegy saláta
2 marék lollo saláta vagy tölgylevél saláta
1/2 avokádó
kevés olívaolaj
só, bors

 Az avokádót vágd félbe, szedd ki a magot, és az egyik felét vágd vékony szeletekre. A grapefruit felét vágd apróbb darabokra. A madársalátát és a lollo salátát tedd egy tálba, keverd hozzá a grapefruitot és az avokádót. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben és kezdd el pirítani a garnélát. Enyhén sózd, borsozd és öntsd hozzá a szójaszószt is. Pirítsd tovább együtt néhány percig, majd a vége felé add hozzá a fenyőmagot is. Együtt pirítsd még egy percig majd vedd le a tűzről. Egy salátás tálba szedj egy kevés salátát és tegyél rá a forró garnélából. Ízesítésképpen kevés majonézt is tehetsz a garnélára. Könnyűnek tűnő, de tartalmas ebéd vagy vacsora a hétköznapokra.

Címkék: , , , ,