Töltött zöldségek

Töltött zöldségek

Nyomtatás

Hozzávalók:
1-2 cukkini/tök
4-5 paradicsom
4 burgonya félbevágva
20 dkg darált hús
1 tojás
4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
1/2 dl hideg víz
só, bors, őrölt kömény
2 gerezd zúzott fokhagyma

A zöldégeket alaposan megmossuk, és kivájjuk a belsejét. A darált húst összekeverem a vízzel, tojással, zsemlemorzsával, a fokhagymával és a fűszerekkel. A húsos masszát beletöltjük a zölsdégekbe. Tűzálló edénybe helyezzük őket és meglocsoljuk kevés olívaolajjal a tetejüket. Először alufóliával lefedve 15 percig sütjük előmelegített 200 fokos sütőben, majd további 10 percig pirítjuk az alufóliát levéve. Vegák helyettesíthetik vöröslencsével vagy quinoával a húst.

Címkék: , , , ,