Kölesfasírt

Zöldséges kölesfasírt

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 marék friss zöldborsó (lehet fagyasztott is, kiolvasztva)
1 kisebb fej vöröshagyma
2 szál közepes sárgarépa
1 egész tojás
15 evőkanál főtt köles
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 kávéskanál só
6 evőkanál kölesliszt
gluténmentes zsemlemorzsa

A  hagymát és a sárgarépát vágd darabokra és a zölborsóval együtt tedd konyhai aprítógépbe. Adj hozzá 6 evőkanál olívaolajat is mielőtt összeapírtanád a zöldségeket. A zöldségmasszát kanalazd egy nagyobb tálba, majd add hozzá a főtt kölest, az egész tojást, a sót és a köleslisztet. Az egészet alaposan keverd össze, majd kézzel formázz belőle közepes gombócokat. Forgatsd meg őket egyenként gluténmentes zsemlemorzsában. (Ha nem tudod milyen fajtát használj, itt találsz egy szuper terméktesztet hozzá!) Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd a fasírtokat és 20 perc alatt 220 fokon süsd őket készre. Magában vagy bármilyen dippel tökéletes egy laza és egészséges ebédnek vagy vacsorának!

A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

Címkék: , , ,