Kölesfasírt

    Zöldséges kölesfasírt

    Hozzávalók:
    1 marék friss zöldborsó (lehet fagyasztott is, kiolvasztva)
    1 kisebb fej vöröshagyma
    2 szál közepes sárgarépa
    1 egész tojás
    15 evőkanál főtt köles
    6 evőkanál extra szűz olívaolaj
    2 kávéskanál só
    6 evőkanál kölesliszt
    gluténmentes zsemlemorzsa

    A  hagymát és a sárgarépát vágd darabokra és a zölborsóval együtt tedd konyhai aprítógépbe. Adj hozzá 6 evőkanál olívaolajat is mielőtt összeapírtanád a zöldségeket. A zöldségmasszát kanalazd egy nagyobb tálba, majd add hozzá a főtt kölest, az egész tojást, a sót és a köleslisztet. Az egészet alaposan keverd össze, majd kézzel formázz belőle közepes gombócokat. Forgatsd meg őket egyenként gluténmentes zsemlemorzsában. (Ha nem tudod milyen fajtát használj, itt találsz egy szuper terméktesztet hozzá!) Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd a fasírtokat és 20 perc alatt 220 fokon süsd őket készre. Magában vagy bármilyen dippel tökéletes egy laza és egészséges ebédnek vagy vacsorának!

    A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube