Gluténmentes taco

Gluténmentes taco

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg darált marhahús
1/2 fej jégsaláta
3 szem közepes paradicsom
15 dkg reszelt sajt (cheddar)
6-8 evőkanálnyi guacamole
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kávéskanál chilipehely
1 csomag gluténmentes taco lap (10 db)
só, bors

A paradicsomot mosd meg és vágd nagyon apró kockákra. A jégsalátát vágd csíkokra, a sajtot pedig nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg rajta a marhahúst. Közben alaposan sózd, borsozd és add hozzá a chilipelyhet is. Várd meg picit levet ereszt és sütsd le újra. A taco lapokat áztatsd kevés langyos vízbe egy-két percig. A gluténmentes taco általában csakis kukoricalisztből készül, így jóval könnyebben törik, mint amihez búzalisztet is vegyítenek. Ezért ha vízbe áztatod nem fog eltörtni, szétesni. Végy egy tiszta serpenyőt, hevítsd fel közepes lángon, csepegtess rá néhány csepp olívaolajat és dobj rá egy taco lapot. Erre szórj először reszelt sajtot, majd kanalazz rá a darált marhahúsból, ezután jöhet a guacamole. Szórd meg a kockázott friss paradicsommal és jégsalátával. Ezután pedig egy gyors mozdulattal, sütőlapáttal hajtsd félbe a taco lapot. Nem szükséges megfordítani, de jól nyomkodd le a tészta felő felét, hogy formát kapjon. Vedd ki tányérra és már fogyaszthatod is. (A boltokban ritkán, de több féle gluténmentes taco lapot lehet kapni, mi a Mexifoods lapját használtuk, erre egyértelműen rá is van írva, hogy gluténmentes.)

Címkék: , , ,