Rokfortos körtesaláta dióval

Rokfortos körtesaláta dióval

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 köteg szárzeller
2 körte
10 dkg rokfort
1 kisebb marék dióbél
1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
só, bors

A zellert alaposan mossuk meg és hosszanti irányban vágjuk fel csíkokra. A körtéket is mossuk meg és vágjuk szeletekre, úgy hogy a magokat is vágjuk ki belőle. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és szórjuk rá a zellercsíkokat. Sózzuk, borsozzuk és egy-két perc alatt közepes lángon melegítsük át a zöldséget. Adjuk hozzá a fehérborecetet is és szórjuk rá a gluténmentes zsemlemorzsát. Egyszer keverjük össze a forró serpenyőben, majd adjuk hozzá a felszeletelt körtét és a dióbelet is. Egyszer forgassuk át az egészet, majd tegyük egy tálba/tányérra. Morzsoljuk rá darabokban a rokfortot és díszítésként még adhatunk hozzá egy kis diót. Isteni, laktató őszi csemege néhány perc alatt!

Címkék: , , ,