Medvehagymás ricotta gombóc

Medvehagymás ricotta gombóc

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 nagy csokor friss medvehagyma
250 g ricotta
2 evőkanál rizsliszt
2 tojás
4 szelet gluténmentes kenyér (toast kenyér szelet méretű)
1,5 dl extra szűz olíva olaj
2 teáskanál só, kevés őrőlt bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál reszelt parmezán 


A medvehagymát alaposan mosd meg és vágd apróra (a szárát ezúttal hagyd ki). A 4 szelet gluténmentes kenyeret tépkedd apró darabkákra és öntsd le egy kevés langyos vízzel (kb. 1 dl). Ha magába szívta a vizet nyomkodd ki belőle és az áztatott kenyérdarabokat dobd egy nagyobb tálba. Add hozzá a 2 egész tojást, a ricottát, az apróra vágott medvehagymát, a 2 evőkanál permezánt és a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Jöhet hozzá a só és bors, majd az egészet jól keverd össze. Formálj belőle közepes nagyságú gombócokat vizes kézzel, majd forró, de nem lobogó vízben főzd ki őket. Várd meg, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.  Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és kanalazz bele 2 teáskanálnyi házi medvehagymás pestót (itt találod a receptet), keverd át gyorsan és szedd a kifőtt gombócokat a medvehagymás olajba. Forgatsd meg benne őket és már tálalhatod is! Adhatsz hozzá tejfölt és/vagy extra adag házi medvehagyma pestót. 

Címkék: , ,