Medvehagyma pesto

Medvehagymás házi pesto

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 nagy csokor friss medvehagyma
3 evőkanál fenyőmag
1 teáskanál só, bors
1 dl extra szűz olíva olaj
2 evőkanál reszelt parmezán 


A fenyőmagot egy serpenyőben enyhén pirítsd meg. A medvehagymát alaposan mosd meg, és szeleteld fel, majd tedd egy konyhai aprítógépbe a pirított fenyőmaggal együtt. Szórd meg a sóval és öntsd hozzá az olívaolajat. Az egészet aprítsd jól fel. A végén kanalazd ki az egészet egy tálba és keverd hozzá a reszelt parmezánt is. Szükség esetén higíthatd még egy kevés olíva olajjal. Ha elkészült kanalazd egy kisebb méretű fertőtlenített befőttes üvegbe és zárd le. Hűtőben mindig kéznél van, és néhány hétig felhasználható. Kiváló sült húsok ízesítéséhez, vagy tésztára szószként. 

Címkék: , , , ,