Indiai csirkés egytál

Indiai csirkés egytál

Nyomtatás

Hozzávalók:
4 felső csirkecomb filé
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál római kömény
2 teáskanál kurkuma
1 teáskanál koriander mag (őrölve)
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt gyömbér (helyettesítheted friss gyömbérrel is)
2-3 teáskanál só
friss őrölt bors, chili pehely ízlés szerint
6 szem közepes burgonya
4 dl kókusztejszín
3 evőkanál extra szűz olívaolaj


Egy mélyebb serpenyőben vagy főzőedényeben hevítsd fel az olívaolajat. A fokhagymát vágd apróbb darabkákra. Szórd a sercegő oljaba az összes fűszert és a fokhagymát. Keverd lassú vagy közepes lángon egy-két percig, majd add hozzá a nagyobb darabokra vágott csirkecom filét. Alaposan sózd meg és forgatsd át a fűszerekben, amíg egy kicsit megpirul, vagy kérget kap a hús. Önts rá egy kevés vizet éppen csak annyit, hogy félig ellepje a húst. Kevergetsd meg és fedő alatt, közepes lángon főzd 20 percig. Közben a burgonyákat hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. Add a burgonyát is a húshoz és főzd további 10 percig együtt a hússal. Ha már kezd elfőni a víz alóla, öntsd fel a kókusztejszínnel és főzd együtt addig, amíg a hús és a burgonya is teljesen megpuhul. Ha szükséges adhatsz hozzá még egy kevés vizet. Szedd ki egy mélyebb tálba és díszítsd a tetejét egy kevés kókusztejszínnel. 

Címkék: , , , ,