Indiai csirkés egytál

    Indiai csirkés egytál

    Hozzávalók:
    4 felső csirkecomb filé
    3 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál római kömény
    2 teáskanál kurkuma
    1 teáskanál koriander mag (őrölve)
    1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
    1 teáskanál őrölt gyömbér (helyettesítheted friss gyömbérrel is)
    2-3 teáskanál só
    friss őrölt bors, chili pehely ízlés szerint
    6 szem közepes burgonya
    4 dl kókusztejszín
    3 evőkanál extra szűz olívaolaj


    Egy mélyebb serpenyőben vagy főzőedényeben hevítsd fel az olívaolajat. A fokhagymát vágd apróbb darabkákra. Szórd a sercegő oljaba az összes fűszert és a fokhagymát. Keverd lassú vagy közepes lángon egy-két percig, majd add hozzá a nagyobb darabokra vágott csirkecom filét. Alaposan sózd meg és forgatsd át a fűszerekben, amíg egy kicsit megpirul, vagy kérget kap a hús. Önts rá egy kevés vizet éppen csak annyit, hogy félig ellepje a húst. Kevergetsd meg és fedő alatt, közepes lángon főzd 20 percig. Közben a burgonyákat hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. Add a burgonyát is a húshoz és főzd további 10 percig együtt a hússal. Ha már kezd elfőni a víz alóla, öntsd fel a kókusztejszínnel és főzd együtt addig, amíg a hús és a burgonya is teljesen megpuhul. Ha szükséges adhatsz hozzá még egy kevés vizet. Szedd ki egy mélyebb tálba és díszítsd a tetejét egy kevés kókusztejszínnel. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube