Gluténmentes burrito

Gluténmentes burrito

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 kisebb szál sárgarépa
1/2 kisebb fej vöröshagyma
1 marék ceruzabab
3 evőkanál konzerv morzsolt kukorica
3 evőkanál konzerv vörösbab
1/2 sárga kaliforniai paprika
2 szem közepes paradicsom
15 dkg csirkemellfilé
6 evőkanál főtt rizs
só, bors
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál chiliszósz
2 evőkanál paradicsompüré (nem sűrítmény)
2 nagyobb lap gluténmentes tortilla lap
kevés olívaolaj


 A fej hagymát apróra kockázzuk és kevés olíva olajon, lassú tűzön, elkezdjük üvegresre párolni. A csirkemellet egész apró darabokra vágjuk fel és adjuk a hagymához. Kicsit sózzuk meg és borsozzuk meg és hagyjuk együtt pirulni 4-5 percig közepes lángon. Közben a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és egyforma apró kockákra daraboljuk. A hagymára és a csirkére rászórjuk a kurkumát, picit összekeverjük, hogy kiengedje a színét, majd beleszórjuk a serpenyőbe az összes felkockázott zöldséget, a kukoricát, babot és újra megsózzuk, borsozzuk. Együtt pároljuk néhány percig, majd hozzáadjuk a chiliszószt és a két evőkanál paradicsompürét is. Nagyjából 10 perc alatt félpuhára pároljuk. Végül hozzákeverjük a főtt rizst is és egy-két perc alatt átforgatjuk az egészet. Ha elkészült elővesszük a gluténmentes torillalapokat amiket vízcsap alatt bevizezünk egy kicsit (így lágyabb lesz, jobban tudod tekerni anélkül, hogy elszakadna vagy törne) és egy közepesen felmelegített serpenyőbe dobjuk hogy átmelegedjen, esetleg egy kicsit megpiruljon minkét fele. 10-20 másodperc elég mindkét oldalának. Ezután terítsd egy deszkára a lapokat és kanalazz a zöldséges töltelékből a lapok egyik felére és abból az irányból kezdve ahol a töltelék van, kezdd el feltekerni, úgy hogy a széleit behajtod. Így nem esik ki a töltelék. Ha kész, vágd félbe és friss salátával, avókádókrémmel, tejföllel, reszelt sajttal gazdagíthatod még kedvedre. 

Címkék: , , , ,