Ázsiai bélszínes egytál

Ázsiai bélszínes egytál

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 marék babcsíra
1 tojás
10 dkg bélszín
2 evőkanál édes-chili szósz
só, bors
3 evőkanál gluténmentes szójaszósz ( a Kikkoman gyárt ilyet, nagyobb boltokban kapható, zöld címkés)
1 evőkanál szezámmag
1 kisebb csomag üvegtészta
kevés étolaj

 A bélszínt vágd nagyon vékony, hosszúkás csíkokra. A sárgarépát hámozd meg, és szintén vágd hosszúkás vékony darabokra. A hagymát pucold meg, vágd félbe és szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, dobrá a felcsíkozott bélszínt, rögtön sózd és borsozd meg. Hirtelen sütsd át a húst, majd add hozzá a zöldségeket is, a babcsírával együtt. Öntsd rá az édes-chili szószt, a gluténmentes szója szószt és pirítsd 4-5 percig. Közben forralj vizet és fél percre dobd bele az üvegtésztát puhulni. Verd fel a tojást és lassan csorgatsd a többihez a serpenyőbe. Közben kevergetsd. Az üvegtésztát vedd ki a vízből csepegtetsd le és add a raguhoz. Keverd össze az egészet és szezámmaggal tálald. 

Címkék: , , , ,