Zöldségropogós

Zöldségropogós gluténmentes bundában

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 nagyobb szem burgonya
1 szál fehérrépa
1/3 zellergumó
1 kávéskanál gluténmentes ételízesítő
só, bors
0,5 dl víz
2 egész tojás
6 evőkanál csicseriborsó liszt vagy kölesliszt
zsiradék a sütéshez

 A zöldségeket hámozd meg és nagyobb lukú reszelőn reszelt le őket. Tedd az egészet egy nagyobb tálba, add hozzá a gluténmentes ételízesítőt, 3 evőkanál köles vagy csicseriborsó liszet és egy egész tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint és alaposan keverd össze. Egy másik kisebb tálkában keverd össze a vizet, a maradék 3 evőkanál liszttel és a másik tojással. A zöldséges masszából vizes kézzel formázz kisebb adagokat a tenyeredben és forgatsd meg gyorsan a lisztes masszában. Közepesen forró olajban sütsd ki majd itatsd le róla a zsiradékot. Készíthetsz hozzá tejfölös mártogatóst vagy adhatsz hozzá joghurtos szószt is.

Címkék: , , , ,