Avokádós pulykamell

Avokádós-cukkinis pulykamell tál

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 avokádó
1 kisebb szelet pulykamellfilé
1 közepes cukkini
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 kávéskanál gluténmentes ételízesítő
só, bors
1 evőkanál extra szűz olíva olaj
1 evőkanál csípős vagy sima mustár
1 evőkanál gluténmentes szójaszósz
1 evőkanál tejszín vagy rizstejszín

 

 A pulykamellet sózd, borsozd meg és kend be mindkét oldalát a zúzott fokhagymával. Serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és helyezd rá a pulykamellet. 15 percig sütsd át puhára. Vedd ki a serpenyőből és kockázd fel apró darabokra. A cukkinit zöldséghámozóval vágd vékony csíkokra, és helyezd a serpenyőbe, amiben a hús sült. 2-3 percig forgatsd meg benne, közben szórd rá a gluténmentes ételízesítőt és ha szükséges adj hozzá még egy kevés olívaolajat. Maradjon ropogós a cukkini, de ne nyers. Közben készíts szószt a mustárból, a szójaszószból és a tejszínből. Keverd ezt a hármat simára és borsozd ízlés szerint. Az avokádót pucold meg, vedd ki a magját és vágd közepes kockákra. Egy tálba tegyél a cukkinből bőven, szórj rá a kockára vágott pulykamellből és avokádóból bőven. Adj hozzá egy keveset az öntetből és díszítsd salátával vagy adj hozzá további zöldségeket kedved szerint.

Címkék: , , , ,