Hússal töltött gluténmentes tortellini

Hússal töltött gluténmentes tortellini

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes tésztaliszt (készíthetsz saját lisztkeverékből is, ami még finomabb: a receptet itt találod!)
3 egész tojás
10 dkg darált hús
1,5 dl dl extra szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
1 dl paradicsompüré
reszelt vagy szeletelt parmezán, só, bors, oregánó

 Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az oregánót, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével. Sózzuk, borsozzuk és néhány percig együtt főzzük. Félretesszük. A gluténmentes tésztalisztet összegyúrjuk 2 egész tojással, amíg jól nyújtható masszát kapunk. Ezután kézi vagy gépi tésztanyújtóval egész vékonyra nyújtjuk, (kb. 0,5 mm ). A tésztából ezután (közepes pogácsaszaggatóval) kör alakú formákat szaggatunk. Ebbe kerül majd a töltelék. A darált húst összedolgozzuk 1 egész tojással és a zsemlemorzsával. Adunk hozzá fél dl olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.  A kiszaggatott kör alakú tésztalapokba teszünk kb. 1 teáskanálnyi húsos tölteléket, majd félbehajtjuk és vizezett ujjal, a szélét körbevonjuk, így könnyen összeragad  a tészta és nem esik ki belőle a töltelék főzéskor. Feletszünk egy fazékba vizet forrni, nem túl lobogó de forró vizben pár perc alatt kifőzzük a tortelliniket. Akkor jó, ha feljöttek a víz tetejére. Ezután még forrón, rögtön a szószba forgatjuk őket, és meglocsoljuk még az egészet kevés olívaolajjal. Reszelt vagy szeletelt parmezánnal és friss paradicsommal tálaljuk.

Címkék: , , ,