Gluténmentes pizza

Gluténmentes pizza

Nyomtatás

Hozzávalók:
2,5 dkg friss gluténmentes élesztő
2 dl langyos tej
1 ek. cukor
1 dl extra szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 paradicsom
5 evőkanál gluténmentes tésztaliszt keverék
5 evőkanál hajdinaliszt
5 evőkanál tápiókakeményítő
1 evőkanál utifűmaghéj

só, bors, oregánó
..és bármi, amit szeretsz feltétként

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és 1 dl langyos tejjel. A liszteket összekeverjük az utifűmaghéjjal és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Hozzáadjuk az olívaolajat, további 1dl langyos tejet és jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük. Addig elkészíthetjük a paradicsomszószt. Aprítógépbe dobjuk a megmosott paradicsomokat és pürévé pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kevés oregánót.

A tésztát kukoricadarás deszkán formára nyújtjuk kézzel vagy sodrófával. Érdemes beolajozni a kezünket. Tepsibe tesszük a tésztát, alá is szórunk egy kevés kukoricadarát, hogy ropogósabb legyen a tészta, ráöntünk egy keveset a paradicsomszószból és a többi feltét  már rajtad múlik! 250 fokon sütjük ropogósra.

A pizzatészta elkészítését megnézheted videón itt!

Címkék: , ,