ályás-vargányás tagliatelle

Zsályás-vargányás tagliatelle

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 csomag gluténmentes tagliatelle tészta (de még tutibb ha te gyúrod!! videó recept hozzá itt)
1 marék friss zsályalevél
10 dkg szárított vargánya gomba (vagy 20 dkg friss)
1 dl extra szűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl főzőtejszín
1 dl fehér bor
reszelt vagy szeletelt parmezán, só, bors

 Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a friss zsályaleveleket. Felöntjük a fehérborral és beleszórjuk a vargányát. Pár percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Együtt főzzük néhány percig. Ezalatt sós vízben kifőzzük a tésztát és még forrón a szószhoz keverjük. Tányérokra szedjük és parmezánnal szórjuk meg a tetejét.

DE, nem győzzük hangsúlyozni: vétek kihagyni ehhez a recepthez a saját készítésű friss házi tésztát! Itt találod a pontos receptet, hogy hogyan készíthetsz nagyszerű, nyújtható gluténmentes házi tészát!

Címkék: , ,