Gluténmentes tócsni

Gluténmentes tócsni

Nyomtatás

Hozzávalók:

3 szem krumpli 
1 tojás
2 evőkanál kölesliszt
2 evőkanál barna rizsliszt
2 teáskanál utifűmaghéj
só, bors
2-3 evőkanál olaj a sütéshez

A meghámozott burgonyát, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a liszteket és az utifűmaghéjat. Sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Gombócokat formálva kilapítjuk a tenyerünkben, majd egy serpenyőbe teszünk kevés olajat, felhevítjük és jól átsütjük mindkét oldalát. Reszelt sajttal és fokhagymás tejföllel tálaljuk. Laktóz és tejfehérje mentesen használhatsz sajt helyett növényi sajtot, tejföl helyett pedig rizstejszínt.

Címkék: , , , ,