Cannelloni

Gluténmentes cannelloni

Nyomtatás

Hozzávalók:
3 evőkanál barna rizsliszt
10 db gluténmentes cannelloni
15 dkg darált marhahús
3 dl tej vagy növényi tej
2 kisebb szál sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 közepes fej fehérhagyma
10 dkg reszelt sajt vagy növényi sajt
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 marék friss bazsalikomlevél
3 evőkanál olívaolaj
só, bors

A fehérrépát, a sárgarépákat és a fehér hagymát pucold meg és vágd közepes darabokra. Ezután tedd őket egy konyhai aprítógépbe a csokor petrezselyemmel és a bazsalikommal együtt. Adj hozzá 1dl hideg vizet és egészen finomra aprítsd fel. Ezután hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben és kezdd el pirítani rajta a darált húst. Enyhén sózd és borsozd meg, majd add hozzá az aprított zöldségeket is és keverd alaposan össze. 3-4 percig pirítsd együtt őket, közben pedig a 3 dl tejet keverd el simára a rizsliszttel egy nagyobb pohárban. Ezt öntsd a húsos raguhoz és folytonos kevergetés mellett hagyd, hogy besűrűsödjön. Adj hozzá még ízlés szerint sót és újra borsozd meg. Ha elkészült a sűrű ragu, vedd le a tűzről és hagyd egy kicsit kihűlni (ha túl forrón töltöd a tésztába, akkor az ugyanis könnyen szétpattanhat, megrepedhet). Miután a ragu kihűlt, kanalazd töltőzsákba és egyenként töltsd meg vele a cannellonikat. Ha nincs ilyened, egy uzsonnászacskó is megteszi vagy egy tányérra fordítsd le függőlegesen a cannellonit és egy kiskanállal óvatosan kanalazd bele a tölteléket. A cannellonikat szorosan egymás mellé helyezd egy tűzálló tepsibe, önts alá egy kevés vizet (ujjnyi) és a tetejét szórd meg a reszelt sajttal. Végül fedd le a tepsit alufóliával és 220 fokos sütőben sütsd 15 percig. Ezután vedd le az alufóliát  a tepsiről és pirítsd további 5 percig. 

 

Címkék: ,