Quesadilla

Sajtos quesadilla köleslisztből

Nyomtatás

Hozzávalók:
14 evőkanál kölesliszt
6 evőkanál gluténmentes tésztaliszt
1 teáskanál utifűmaghéj
1 egész tojás
0,5 dl víz
1 kávéskanál só
4 evőkanál olívaolaj
15 dkg reszelt sajt 

A lisztféléket egy nagyobb tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást, az olívaolajat és a vizet. Kézzel alaposan dolgozd össze egészen addig amíg keményebb, de nyújtható gombócot kapsz a masszából, ha szükséges adagolj hozzá óvatosan még egy nagyon kevés vizet. Ebből csipkedj ki golflabda nagyságú gomócokat. Kölesliszttel megszórt nyújtódeszkán egyenként nyújtsd ki a gombócokat nagyjából 1-2 mm vastagságúra és enyhén olívaolajjal meglocsolt serpenyőben sütsd ki őket félig. Ha már enyhén átsült mindkét oldala a lapnak, akkor szórd meg a tetejét sajttal, majd hajtsd félbe és sütsd tovább néhány percig, amíg a sajt megolvad. Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöld, sárga vagy piros kaliforniai paprikával és avokádószósszal tálalhatjuk. 

 

Címkék: ,