Quesadilla

    Sajtos quesadilla köleslisztből

    Hozzávalók:
    14 evőkanál kölesliszt
    6 evőkanál gluténmentes tésztaliszt
    1 teáskanál utifűmaghéj
    1 egész tojás
    0,5 dl víz
    1 kávéskanál só
    4 evőkanál olívaolaj
    15 dkg reszelt sajt 

    A lisztféléket egy nagyobb tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást, az olívaolajat és a vizet. Kézzel alaposan dolgozd össze egészen addig amíg keményebb, de nyújtható gombócot kapsz a masszából, ha szükséges adagolj hozzá óvatosan még egy nagyon kevés vizet. Ebből csipkedj ki golflabda nagyságú gomócokat. Kölesliszttel megszórt nyújtódeszkán egyenként nyújtsd ki a gombócokat nagyjából 1-2 mm vastagságúra és enyhén olívaolajjal meglocsolt serpenyőben sütsd ki őket félig. Ha már enyhén átsült mindkét oldala a lapnak, akkor szórd meg a tetejét sajttal, majd hajtsd félbe és sütsd tovább néhány percig, amíg a sajt megolvad. Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöld, sárga vagy piros kaliforniai paprikával és avokádószósszal tálalhatjuk. 

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube