Gluténmentes házi tészta

Gluténmentes nyújtható házi tészta

Nyomtatás

Hozzávalók:
5 evőkanál hajdinaliszt
5 evőkanál barna rizsliszt
3 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál burgonyapehely
1,5 teáskanál utifűmaghéj
2 egész tojás

A lisztféléket egy nagyobb tálban keverd össze, majd add hozzá a két egséz tojást. Ezután alaposan gyúrd össze és dolgozd ki kézzel. Próbálj egy gömb formát alakítani belőle, és lisztezett nyújtófelületen nyújtsd 1-2 mm vastagságúra. Ezután érdemes tésztanyújtó gépbe tenni, hosszúkás lapokra vágva, tovább vékonyítani a kellő méretig. Az elkészítését megnézheted videón is itt!

Szerintünk ez egy viszonylag egészséges változata a gluténmentes tésztáknak, de ha szívesebben használnál kész lisztkeverékeket hozzá, akkor itt olvashatsz a készen kapható lisztkeverékekről egy összehasonlítható cikket.

 

Címkék: ,