Csiperkés-spenótos tagliatelle

Csiperkés-spenótos gluténmentes tagliatelle

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 kisebb fej fehérhagyma
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg friss csiperke gomba
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
1 dl tejszín vagy növényi tejszín

A tésztához:

5 dkg parajkrém
2 közepes tojás
5 evőkanál hajdinaliszt
5 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál burgonyapehely
1,5 teáskanál utifűmaghéj

A tészta hozzávalóit alaposan gyúrjuk össze kézzel, majd rizslisztes nyújtófán nyújtsuk vékonyra. Érdemes tésztanyújtó géppel dolgozni, ahol vékonyabbra tudjuk nyújtani a tésztát és csíkokra vághatjuk. De ha nincs kéznél ilyen, akkor 0,5 mm vastagságúra nyújtsuk a tésztát és késsel vágjuk szélesebb csíkokra. Forgassuk át picit lisztben és tegyük félre, amíg a gombás szószt elkészítjük. A tészta elkészítését megnézheted itt videón is!

A fehérhagymát és a fokhagymát vágd apróra és kezdd el pirítani az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben. Add hozzá a nagyobb darabokra vágott csiperkét is, majd sózd, borsozd. Várd meg amíg a gomba kicsit összeesik, közben folyamatosan keverd. Adj hozzá 1 dl vizet is és várd meg amíg kissé elpárolog a leve. Ezután öntsd fel tejszínnel és keverd át egyszer-kétszer. Vedd le a tűzről. A tésztát forró, sós vízben főzd ki egy-két perc alatt és kb. 1 dl tészta főzővízzel együtt keverd a serpenyőben lévő gombás szószhoz. Azonnal tálald és adhatsz hozzá lágy sós krémsajtot is.

Címkék: ,