Csiperkés-spenótos tagliatelle

    Csiperkés-spenótos gluténmentes tagliatelle

    Hozzávalók:
    1 kisebb fej fehérhagyma
    6 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olívaolaj
    20 dkg friss csiperke gomba
    1 teáskanál só
    1 kávéskanál őrölt bors
    1 dl tejszín vagy növényi tejszín

    A tésztához:

    5 dkg parajkrém
    2 közepes tojás
    5 evőkanál hajdinaliszt
    5 evőkanál rizsliszt
    3 evőkanál kölesliszt
    1 evőkanál burgonyapehely
    1,5 teáskanál utifűmaghéj

    A tészta hozzávalóit alaposan gyúrjuk össze kézzel, majd rizslisztes nyújtófán nyújtsuk vékonyra. Érdemes tésztanyújtó géppel dolgozni, ahol vékonyabbra tudjuk nyújtani a tésztát és csíkokra vághatjuk. De ha nincs kéznél ilyen, akkor 0,5 mm vastagságúra nyújtsuk a tésztát és késsel vágjuk szélesebb csíkokra. Forgassuk át picit lisztben és tegyük félre, amíg a gombás szószt elkészítjük. A tészta elkészítését megnézheted itt videón is!

    A fehérhagymát és a fokhagymát vágd apróra és kezdd el pirítani az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben. Add hozzá a nagyobb darabokra vágott csiperkét is, majd sózd, borsozd. Várd meg amíg a gomba kicsit összeesik, közben folyamatosan keverd. Adj hozzá 1 dl vizet is és várd meg amíg kissé elpárolog a leve. Ezután öntsd fel tejszínnel és keverd át egyszer-kétszer. Vedd le a tűzről. A tésztát forró, sós vízben főzd ki egy-két perc alatt és kb. 1 dl tészta főzővízzel együtt keverd a serpenyőben lévő gombás szószhoz. Azonnal tálald és adhatsz hozzá lágy sós krémsajtot is.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube