Sajtos kréker

Gluténmentes sajtos kréker

Nyomtatás

Hozzávalók:
3 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál burgonyapehely
4 evőkanál barna rizsliszt
1 evőkanál hajdinaliszt
4 evőkanál tápiókakeményítő
1 teáskanál utifűmaghéj
1 teáskanál só
10 dkg vaj 
2 tojás sárgája
10 dkg apróra reszelt trappista sajt
4-5 evőkanál tejföl
szezámmag/köménymag/mák/lenmag
1 egész tojás a kenéshez

A liszteket és az utifűmaghéjat valamint a sót keverd össze egy nagyobb tálban. Add hozzá a 2 tojás sárgáját és morzsold bele a vajat. Adj még hozzá 4 evőkanál tejfölt és az egészet dolgozd össze, nyújtható, lágy tésztává. Ha szükséges adj még hozzá egy evőkanál tejfölt, majd a végén dolgozd bele a reszelt sajtot is, úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb darab sajtok. Egyenletes, sima tésztát kell, hogy kapjunk. Rizsliszttel szórj meg egy nyújtófelületet és nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra, majd szúrd ki a kedvenc formáddal. A tetejüket kendd meg felvert tojással és szórd meg valamilyen maggal. 200 °C-on 10 perc alatt sütsd készre egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben. Ha picit kihűlt, szedd tányérokra és már eheted is. Vigyázz, gyorsan fogy, de lezárt dobozban (ha ki tudsz belőle csempészni párat) napokig eláll. 

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

Címkék: ,