Mozzarellás golyó

Mozzarellás gluténmentes puffancs

Nyomtatás

Hozzávalók:
5 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál burgonyapehely
10 evőkanál barna rizsliszt
3 evőkanál hajdinaliszt
5 evőkanál tápiókakeményítő
1 evőkanál utifűmaghéj
1 teáskanál só
4 dkg friss élesztő
1 dl olívaolaj
1,5 dl langyos víz
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
20 dkg mini mozzarella golyó

A friss élesztőt keverd össze a cukorral és a langyos tejjel. Hagyd hogy felfusson. Addig egy nagyobb tálban keverd össze a liszteket, az utifűmaghéjat és sót. Add hozzá a langyos vizet, az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan gyúrd össze és hagyd 1 órát kelni. Ezután újra dolgozd át a tésztát és tépj belőle kisebb, gombóc nagyságú darabokat. Ezeket lapítsd ki a tenyeredben és tegyél a közepébe egy-egy mozzarella golyót majd gyúrd össze, hogy a gombóc belsejében maradjon a sajt. Egy tepsibe tegyél szilikonos sütőpapírt és helyezd rá a golyókat. A tetejükre szórhatsz szezámmagot vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütsd 20 percig. Melegen a legjobb!

Címkék: ,