Carbonara spagetti

Gluténmentes carbonara spagetti

Nyomtatás

Hozzávalók:
1/2 csomag gluténmentes spagetti
3 tojás sárgája
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vaj (helyettesítheted kókuszzsírral)
10 dkg apróra kockázott bacon
1,5 dl tejszín (helyettesítheted rizstejszínnel)
0,5 dl fehérbor
5 dkg parmezán reszelve
1 kisebb csokor friss petrezselyem
só, bors, chilipehely (csak egy csipetnyi)
1/2 szerecsendió frissen reszelve

A csokor petrezselymet vágd apróra és tedd félre. A spagettit pedig kezd el főzni. Egy nagyobb serpenyőben olvasztd meg a vajat és szórd rá a kockázott bacont. Közepes lángon, pár perc alatt pirítsd meg, majd jöhet hozzá a zúzott fokhagyma és egy csipet chilipehely is. Add hozzá a petrezselyem felét és öntsd fel a fehérborral. Hagyd, hogy néhány perc alatt elpárologjon belőle az alkohol, ezután vedd le a tűzről. Egy külön tálban kerved simára a tojássárgákat a tejszínnel. Add hozzá a reszelt parmezán felét, majd alaposan sózd, borsozd meg és reszeld bele a szerecsendiót. Ha elkészült a spagetti, szűrd le és forrón, kevéske lével együtt öntsd a serpenyőbe a pirított szalonnához. Közepes-lassú tűzön keverd össze és öntsd hozzá a tejszínes szószt. Néhányszor keverd át és vedd is le a tűzről. Szedd tálakba és a maradék aprított petrezselyemmel és parmezánnal alaposan szórd meg.

Címkék: , ,