Mákos nudli

Gluténmentes mákos nudli

Nyomtatás

Hozzávalók:
6 szem közepes burgonya 
5 evőkanál rizsliszt
5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
1 egész tojás
10 dkg darált mák
5 dkg porcukor

A burgonyákat hámozd meg, vágd apróbb kockákra és főzd puhára. Ha kissé kihűlt, törd össze, majd add hozzá a liszteket és a tojást. Alaposan gyúrd össze és nyújts belőle 1-2 cm vastag csíkokat. Ezeket darabold fel 4-5 cm hosszúságú csíkokra és forró (sótlan) vízben főzd pár perc alatt készre. Akkor van kész, ha a nudlik feljönnek a víz tetejére. Ekkor szűrővel szedd ki őket és kevés étolajon forgatsd át őket. A darált mákot keverd össze a szükséges (ízlés szerint) mennyiségű porcukorral és szórj belőle bőven a nudlikra. A tetejére reszelhetsz frissen egy kis citromhéjat.

A nudli tésztája egyébként ugyanaz, mint a gnocci alaptésztája, csak só nélkül. Ha szeretnéd videón is megnézni, hogyan készül, akkor itt megtalálod!

Címkék: , , ,