Hozzávalók:
1/2 csomag vöröslencse tészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 dkg darált marhahús
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított kakukkfű
só, bors
A tésztát lobogó, forró sós vízben főzd ki. A fehérrépát és a sárgarépát hámozd meg, vágd közepes darabokra és konyhai, késes aprítógépben aprítsd fel. A fokhagymákat is pucold meg és vágd kisebb darabkákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a darabolt zöldségeket, a marhahúst és a kakukkfüvet. Sózd, borsozd alaposan, és pirítsd addig, amíg a hús át nem sül. A forró tésztát keverd át egy kevés olívaolajjal, hogy ne tapadjon össze és bőven kanalazz rá a raguból. A tetejét szórd meg parmezánnal. A vöröslencse tészta nagyon egészséges, ám kevesebb mennyiséggel számold, mert nagyon tápláló is.