Gluténmentes tojásos galuska

Gluténmentes tojásos galuska

Nyomtatás

Hozzávalók:

A világosabb színű változathoz:
6 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
6 evőkanál tápiókakeményítő
3 evőkanál kölesliszt
1 teáskanál só
3 teáskanál utifűmaghéj
1 dl víz
2 egész tojás

Az egészségesebb változathoz:
6 evőkanál kölesliszt
3 evőkanál cirokliszt
4 evőkanál hajdinaliszt
1 teáskanál só
0,5 dl víz
2 egész tojás

1 fej friss saláta
1 kávéskanál só
3 egész tojás
kevés olívaolaj

A nekünk tetsző galukatésztát készítsük el. A hozzávalókat egy nagyobb tálban keverjük össze, majd lobogó sós vízben szaggasuk ki. Amint feljöttek a galuskák a víz tetejére szedjük ki szűrővel. A három egész tojást a kávéskanál sóval verjük fel. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat és a kifőtt galuskát öntsük bele és egy perc alatt forgassuk át a forró serpenyőben és zsiradékban. Ezután öntsük rá a felvert tojásokat és lassú tűzön keverjük össze, amíg a tojás bevonja a galuskákat és picit átsül. Rögtön tálalhatjuk,  friss fejessalátával az igazi! 

Mindkét féle galuska elkészítését megnézheted itt is videón!

Címkék: , , ,