Gluténmentes lasagna

Gluténmentes lasagna

Nyomtatás

Hozzávalók:

1 szál sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
30 dkg darált marhahús
5 dl paradicsompüré
1 konzerv hámozott paradicsom
3 evőkanál rizsliszt
3 dl rizstej vagy tej
só, bors, 
1 evőkanál barnacukor
1 csomag gluténmentes lasagna tésztalap
2 teáskanál szárított oregánó, ugyanennyi bazsalikom
10 dkg reszelt (növényi) sajt
kevés olíva olaj

A lasagnához először készítsd el a besamelt.  A rizslisztet egy lábasban kevés olívaolajon kezdd el pirítani. Egy perc után öntsd fel a tejjel  vagy rizstejjel és folytonos kevergetés mellett addig főzd fel, amíg folyós, lágy krémet nem kapsz. Vedd le a tűzről és kezdd el elkészíteni a húsos ragut hozzá. A vöröshagymát, a fokhagymát vágjuk apró kockákra. A sárgarépát nagylukú reszelőn reszeljük le. A hámozott konzerv paradicsomot daraboljuk apró kockákra. Kevés olívaolajon kezdjük el pirítani a hagymákat és a lereszelt sárgarépát. 5 perc után adjuk hozzá a darált marhahúst, sózzuk, borsozzuk alaposan. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az oregánót és addig pároljuk, amíg a hús kissé megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott hámozott paradicsomot és a paradicsompürét. Keverjünk hozzá 1 evőkanál barnacukrot és lassú tűzön főzzük további 15 percig, közben pótoljuk vizzel az elpárolgott folyadékot. 

Egy tűzálló mélyebb tepsibe kanalazzunk egyőször a húsos raguból, erre jöhet egy réteg tésztalap, majd újra húsos ragut kanalazunk rá, és jöhet a besamel. Egyenletesen kendd szét. Ezután újabb réteg tésztalap, amire ha maradt jöhet még a besamelből, erre pedig a maradék húsos ragu. A tetejére szórhatsz a kedvenc sajtodból, ami lehet növényi sajt is, így teljesen laktóz és tejfehérjementes is a fogás. Először alufóliával lefedve tedd a sütőbe, 200 fokon, 20 percre, majd vedd le az alufóliát a tetejéről és sütsd, pirítsd a tetejét további 5-10 percig.

Címkék: , , ,