Hajdina spagetti

Gluténmentes hajdina spagetti

Nyomtatás

Hozzávalók:

5 evőkanál hajdinaliszt
5 evőkanál barna vagy fehér rizsliszt
3 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál burgonyapehely
1,5 teáskanál utifűmaghéj
2 egész tojás
1 marék friss spenótlevél
8-10 szem koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma 
2 dl paradicsompüré
só, bors
1 teáskanál szárított oregánó, ugyanennyi bazsalikom
kevés olíva olaj

A fokhagymát aprítsuk apró darabokra. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olíva olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és közepes lángon pírítsuk fél percig, ekkor adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és a spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a fűszereket is. Keverjük át néhányszor, majd öntsük rá a paradicsomszószt is. Együtt forraljuk át egyszer majd vegyük le a tűzről.  A hajdinalisztet, a barna rizsliszttel, a kölesliszttel, a burgonyapehellyel és az utifűmaghéjjal jól keverjük össze. Adjuk hozzá a 2 egész tojást és kézzel gyúrjuk össze. Egészen addig amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Ezt rizsliszttel megszórt deszán nyújtsuk ki fél cm vastagra és vágjuk hosszúkás lapokra. Ezeket tésztanyújtó gépen tekerjük át kétszer, addig amíg egészen vékony lapokat nem kapunk. Utána pedig a spagettivágón tekerjük át. A tésztát azonnal forró, sós vízben főzzük ki. Még forrón öntsük a szószhoz a serpenyőbe és forgassuk át.  Rögtön tálaljuk.

A házi tészta elkészítését megnézheted itt is videón!

Címkék: , , ,