Hajdina spagetti

    Gluténmentes hajdina spagetti

    Hozzávalók:

    5 evőkanál hajdinaliszt
    5 evőkanál barna vagy fehér rizsliszt
    3 evőkanál kölesliszt
    1 evőkanál burgonyapehely
    1,5 teáskanál utifűmaghéj
    2 egész tojás
    1 marék friss spenótlevél
    8-10 szem koktélparadicsom
    4 gerezd fokhagyma 
    2 dl paradicsompüré
    só, bors
    1 teáskanál szárított oregánó, ugyanennyi bazsalikom
    kevés olíva olaj

    A fokhagymát aprítsuk apró darabokra. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olíva olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és közepes lángon pírítsuk fél percig, ekkor adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és a spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a fűszereket is. Keverjük át néhányszor, majd öntsük rá a paradicsomszószt is. Együtt forraljuk át egyszer majd vegyük le a tűzről.  A hajdinalisztet, a barna rizsliszttel, a kölesliszttel, a burgonyapehellyel és az utifűmaghéjjal jól keverjük össze. Adjuk hozzá a 2 egész tojást és kézzel gyúrjuk össze. Egészen addig amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Ezt rizsliszttel megszórt deszán nyújtsuk ki fél cm vastagra és vágjuk hosszúkás lapokra. Ezeket tésztanyújtó gépen tekerjük át kétszer, addig amíg egészen vékony lapokat nem kapunk. Utána pedig a spagettivágón tekerjük át. A tésztát azonnal forró, sós vízben főzzük ki. Még forrón öntsük a szószhoz a serpenyőbe és forgassuk át.  Rögtön tálaljuk.

    A házi tészta elkészítését megnézheted itt is videón!

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube