Bolognai penne

Sütőben sült gluténmentes bolognai penne

Nyomtatás

Hozzávalók:

1 szál sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg darált marhahús
3 dl paradicsompüré
1 konzerv hámozott paradicsom
3 evőkanál rizsliszt
3 dl rizstej vagy tej
só, bors, 
1 evőkanál barnacukor
20 dkg száraz gluténmentes penne
2 teáskanál szárított oregánó, ugyanennyi bazsalikom
kevés olíva olaj

A vöröshagymát, a fokhagymát vágjuk apró kockákra. A sárgarépát nagylukú reszelőn reszeljük le. A hámozott konzerv paradicsomot daraboljuk apró kockákra. Kevés olívaolajon kezdjük el pirítani a hagymákat és a lereszelt sárgarépát. 5 perc után adjuk hozzá a darált marhahúst, sózzuk, borsozzuk alaposan. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az oregánót és addig pároljuk, amíg a hús kissé megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott hámozott paradicsomot és a 3dl paradicsompürét. Keverjünk hozzá 1 evőkanál barnacukrot és lassú tűzön főzzük további 15 percig, közben pótoljuk vizzel az elpárolgott folyadékot. A rizstejhez keverjük hozzá a rizslisztet és keverjük simára. Negyed óra elteltével lassan kevergetve öntsük ezt a bolognai raguhoz és egy-két percig keverjük át. Sűrű de folyós ragut kell kapnunk. Ehhez keverjük hozzá a száraz gluténmentes penne tésztát és az egészet öntsük egy tűzálló tálba. Sütőben 20 percig, 200 fokon süssük készre. A tetejére olvaszthatunk sajtot.

Címkék: , , ,