Bolognai penne

    Sütőben sült gluténmentes bolognai penne

    Hozzávalók:

    1 szál sárgarépa
    1 nagyobb fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    20 dkg darált marhahús
    3 dl paradicsompüré
    1 konzerv hámozott paradicsom
    3 evőkanál rizsliszt
    3 dl rizstej vagy tej
    só, bors, 
    1 evőkanál barnacukor
    20 dkg száraz gluténmentes penne
    2 teáskanál szárított oregánó, ugyanennyi bazsalikom
    kevés olíva olaj

    A vöröshagymát, a fokhagymát vágjuk apró kockákra. A sárgarépát nagylukú reszelőn reszeljük le. A hámozott konzerv paradicsomot daraboljuk apró kockákra. Kevés olívaolajon kezdjük el pirítani a hagymákat és a lereszelt sárgarépát. 5 perc után adjuk hozzá a darált marhahúst, sózzuk, borsozzuk alaposan. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az oregánót és addig pároljuk, amíg a hús kissé megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott hámozott paradicsomot és a 3dl paradicsompürét. Keverjünk hozzá 1 evőkanál barnacukrot és lassú tűzön főzzük további 15 percig, közben pótoljuk vizzel az elpárolgott folyadékot. A rizstejhez keverjük hozzá a rizslisztet és keverjük simára. Negyed óra elteltével lassan kevergetve öntsük ezt a bolognai raguhoz és egy-két percig keverjük át. Sűrű de folyós ragut kell kapnunk. Ehhez keverjük hozzá a száraz gluténmentes penne tésztát és az egészet öntsük egy tűzálló tálba. Sütőben 20 percig, 200 fokon süssük készre. A tetejére olvaszthatunk sajtot.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube