Zöldséges tekercs

Gluténmentes zöldséges tekercs

Nyomtatás

Hozzávalók:

1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1/2 szál póréhagyma
1/3 közepes zeller
1/4 fej kelkáposzta
3 evőkanál gluténmentes  szójaszósz
3 evőkanál édes-chili szósz
1 evőkanál szezámmag
só, bors
gluténmentes  kerek rizspapír (kb. 15 cm átmérőjű)
kevés olíva olaj

A zöldségeket vágjuk nagyon vékony, hosszúkás csíkokra és felhevített serpenyőben, kevés olívaolajon kezdjük el pirítani. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A sót akár el is hagyhatjuk, mert a szója szósz egyébként is elég sós. Pár perc után adjuk hozzá a szójaszószt, majd 3-4 percig közepes tűzön pirítsuk tovább és ezután adjuk hozzá az édes-chili szószt is, valamint a szezámmagot. További néhány percig pirítsuk, majd vegyük le tűzről. A rizstészta lapokat mártsuk 3-4 másodpercre középmeleg vízbe, majd tegyük egy szilikon lapra vagy tányérra és tegyünk rá 2-3 villányi zöldséges tölteléket a lap közepére. A kerek rizslap alját először hajtsuk fel, majd a két oldalt hajtsuk fel rá és így tekerjük fel henger alakúra. A kész tekercset akár rögtön is fogyaszthatod így, de néhány csepp olívaolajon átforgathatod egy közepesen forró serpenyőben, ha ropogósan szereted. Az elkészítését videón is megnézheted itt!

Címkék: , , ,