Spagetti pomodoro

Spagetti pomodoro

Nyomtatás

Hozzávalók:
1/2 csomag gluténmentes spagetti
1 doboz hámozott paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 padlizsán
1/2 fej hagyma
oregánó, bazsalikom
reszelt parmezán

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kb. fél percig pirítjuk. A padlizsánt hámozzuk meg, a magos részét vegyük ki, a többit pedig kockázzuk fel apróra. A hámozott konzervparadicsomot is vágjuk kockákra. A padliszánt adjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk addig, amíg össze nem esik. Ha már a padlizsán puha, adjuk hozzá a kockázott paradicsomot, az oregánót és bazsalikomot, majd lassú tűzön főzzük még 15 percig. Ezalatt főzzük ki bő, sós vízben a spagettit és ha elkészült adjuk a szószhoz. Keverjük össze, és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Címkék: , , , ,