Rakott tészta

    Gluténmentes rakott tészta

    Hozzávalók:

    3 dl rizstejszín vagy sima tejszín
    20 dkg csirkemell felkockázva
    1 teáskanál római kömény
    2 teáskanál kurkuma
    1,5 teáskanál gluténmentes ételízesítő
    1 evőkanál rizsliszt
    1 teáskanál só
    3 dl víz
    20 dkg gluténmentes fussili tészta
    10 dkg brokkoli
    7 evőkanál morzsolt kukorica
    10 dkg reszelt sajt
    só, bors, kevés olíva olaj

    A felkockázott csirkemellet kevés olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben, közben sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tálba öntsük a tejszínt, és adjuk hozzá a római köményt, kurkumát, az 1 teáskanál sót, a gluténmentes ételízesítőt és a riszlisztet. Ezután alaposan keverjük össze és hígítsuk fel a 3dl vízzel és keverjük el. Egy tűzálló üvegtálba szórjuk bele a nyers gluténmentes tésztát, szórjuk rá a feldarabolt nyers brokkolit. Majd a kukoricát és a pirított csirkemellet. Ezután öntsük rá a tejszínes szószt és szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal. Helyettesíthetjük növényi sajttal is vagy teljesen elhagyhatjuk. Fedjük le az egészet alufóliával és tegyük a sütőbe 20 percre, 200 fokon. Ezután vegyük le az alufóliát és süssük/pirítsuk további 10 percig. A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

    Legutóbbi blogcikkeinkből

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube