Hozzávalók:
3 dl rizstejszín vagy sima tejszín
20 dkg csirkemell felkockázva
1 teáskanál római kömény
2 teáskanál kurkuma
1,5 teáskanál gluténmentes ételízesítő
1 evőkanál rizsliszt
1 teáskanál só
3 dl víz
20 dkg gluténmentes fussili tészta
10 dkg brokkoli
7 evőkanál morzsolt kukorica
10 dkg reszelt sajt
só, bors, kevés olíva olaj
A felkockázott csirkemellet kevés olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben, közben sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tálba öntsük a tejszínt, és adjuk hozzá a római köményt, kurkumát, az 1 teáskanál sót, a gluténmentes ételízesítőt és a riszlisztet. Ezután alaposan keverjük össze és hígítsuk fel a 3dl vízzel és keverjük el. Egy tűzálló üvegtálba szórjuk bele a nyers gluténmentes tésztát, szórjuk rá a feldarabolt nyers brokkolit. Majd a kukoricát és a pirított csirkemellet. Ezután öntsük rá a tejszínes szószt és szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal. Helyettesíthetjük növényi sajttal is vagy teljesen elhagyhatjuk. Fedjük le az egészet alufóliával és tegyük a sütőbe 20 percre, 200 fokon. Ezután vegyük le az alufóliát és süssük/pirítsuk további 10 percig. A recept elkészítését megnézheted videón is itt!