Spenótos töltött palacsinta

Spenótos töltött palacsinta

Nyomtatás

Hozzávalók:

1 tojás
2 evőkanál étolaj
csipet só
2 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál hajdinaliszt
1 evőkanál zöldbanánliszt
1 teáskanál útifűmaghéj
2 dl víz
1 marék friss spenótlevél
5 dkg feta sajt 
5 dkg natúr krém sajt 
10 dkg csirkemell filé
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 marék rukkola saláta
só, bors
kevés olíva olaj

A liszteket keverd össze egy tálban, add hozzá a tojást, az utifűmaghéjat, csipet sót,  a vizet és 2 evőkanál étolajat. Keverd simára és add hozzá az apróra vágott spenótleveleket (konyhai aprítógépben is felapríthatod). Teflonos serpenyőben süss belőle palacsintákat, majd tedd félre. A csirkemellet vágd egész apró darabokra és kevés olívaolajon pirítsd aranybarnára lassú tűzön, közben sózd, borsozd ízlés szerint. Ha elkészült tedd félre és vegyél elő egy palacsintát: kend meg a krémsajttal, szórj rá a csirkemellből, tegyél hozzá bőven rukkola salátát és morzsolj rá egy kevés feta sajtot. Végül tekerd fel és melegen tálald. 

Címkék: ,