Lazacos diós penne

Lazacos-diós penne

Nyomtatás

Hozzávalók:
1/2 csomag marinált szeletelt lazac
5-6 szem friss zsályalevél
1 marék dió
1,5 dl dl extra szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 marék madárbegy saláta
só, bors
1/2 csomag gluténmentes penne

A zsályaleveleket vágd apróra. A diót szintén vágd durvára, de ne túl apró darabokra. Majd a lazacot is vágd csíkokra. Miután felhevítetted az olívaolajat, add hozzá a zsályát, a fokhagymát és egy-két percig pirítsd együtt. Keverd hozzá a diót, a lazacot és sózd, borsozd ízlés szerint. Közben forró, lobogó vízben főzd ki a penne tésztát és miután leszűrted add a szószhoz. Keverd át/össze forrón az egészet és végül keverd hozzá a lazac csíkokat és a madárbegy salátát is.

A maradékot tedd dobozba a hűtőbe és másnap vidd magaddal ebédre a munkahelyre!

Címkék: , , ,